Onze missie

RotterJam streeft ernaar om de trend van eenzaamheid onder Rotterdamse ouderen voorgoed te doorbreken door diverse sociale activiteiten te organiseren waarin waardevolle, hechte en emotionele relaties worden opgebouwd door jong èn oud bijeen te brengen. Hierdoor wordt het sociale netwerk van ouderen verbreedt waardoor wij ouderen motiveren om (weer) actief mee te doen met de maatschappij.

Eenzaamheid bestrijden onder Rotterdamse ouderen

Wij verkopen een goed verhaal met een eerlijk product. De jam werd voorheen gemaakt door de ouderen van Rotterdam en wordt nu gemaakt door een verzorgingsboerderij waarna het wordt verkocht door lokale ondernemers. Al vanaf de groei van de appels is onze distributieketen helemaal fair. Jam is hèt product waardoor we worden gekenmerkt: het is gezellig om met alle generaties te eten en te maken en verspreidt bewustzijn over eenzaamheid onder ouderen.

Sociaal en lokaal gemaakt met zorg èn liefde

Onze jam is niet alleen lekker, je levert hiermee ook een bijdrage aan de lokale gemeenschap. We gebruiken alle winst van de jam verkoop voor projecten die eenzame ouderen helpen – zin om te haken, mee te sporten of toch samen te koken – we doen er alles aan om senioren te helpen! Daarnaast gaat onze impact verder dan Rotterdamse ouderen. Elke pot jam wordt gemaakt op een zorgboerderij waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken. De jam wordt gemaakt van enkel vers fruit en groenten met schoonheidsfoutjes dat anders zou zijn verspild.

Een vers, eerlijk en sociaal product dat iedereen blij maakt